Om Casper Eliasen

I mødet mellem kontraster
2024 Casper Eliasen i Stiften

Casper spreder kærlighed: Jeg har aldrig tvivlet på min kunnen

Casper Eliasen er uddannet arkitekt, men har aldrig tegnet så meget som en eneste arkitektstreg, siden han blev færdiguddannet. I stedet har han levet af den kunst, der greb ham allerede i barndommen… Læs artiklen i Aarhus Stiftstidende

Kunst for Alle i 20 år: Casper Eliasen har været med hver gang

Hverken 10 vilde heste eller en dårlig mave kan holde Casper Eliasen væk fra Kunst for Alle, hvor han på forhånd frygter men også elsker at møde sit publikum. Man kan i år møde både ham og messen for 20. gang.... Læs artiklen i Aarhus Onsdag

2022 03 29 Billde af Casper Eliasen som har 20 års jubilæum til Kunst for alle
Classic car Race Aarhus 2021 50x70cm - Casper Eliasen

Jubiiii- Endelig kan jeg dele med jer, at jeg har fået den ære at skulle male årets maleri til Classic Race Aarhus.

Jeg er blevet valgt som årets kunstner 2021, og jeg glæder mig til at kunne afsløre det endelig maleri til september ❤️
Jeg vil under processen dele tanker og videoer med jer.🙏 Læs artiklen i Stiften.

Jeg er Casper, jeg er far, jeg er kunstner, og min kæreste er en mand. Sådan er det bare

Casper Eliasen er uddannet arkitekt, og det kan man se i hans nyindrettede bolig, hvor to lejligheder på et tørreloft er slået sammen. Men han er først og fremmest kunstner og har sit atelier midt i stuen… Læs artiklen i JP

Casper Elisaen, https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/ECE12222838/jeg-er-casper-jeg-er-far-jeg-er-kunstner-og-min-kaereste-er-en-mand-saadan-er-det-bare/
Casper Eliasen

Det er en stor fornøjelse for mig at blive omtalt i Stiften

Du kan læse et uddrag her:

“En stribe lokale udvalgt til at skabe værker til Danske Banks nye, store bygning i Jægergårdsgade. 

 

AARHUS: En hel stribe af århusianske kunstnere udsmykker en stor, ny bankbygning.

Når Danske Bank 30. september åbner det nye århusianske hovedsæde på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien, vil nogle af lokalerne være prydet af malerier og anden kunst, der er skabt af lokale kunstnere.

Størst er et maleri på omkring seks gange en meter. Det er lavet af Casper Eliasen, der har taget motiver fra den nærliggende Aarhus Havn ind i værket.”

Læs artiklen her

YES! JEG VANDT ??

Det er med stor stolthed at jeg nu endelig må offentliggøre, at jeg har vundet en stor konkurrence.
Jeg blev sammen med 9 andre professionelle kunstnere inviteret til at komme med et skitseforslag til udsmykning af en 6 meter lang væg i Danske Banks Aarhus nye hovedkontor på Aarhus havn.
Det er en kæmpe glæde at have vundet konkurrencen, og det bliver vildt at lave et så stort vægmaleri. Jeg har aldrig før arbejdet i den størrelse, men jeg går til opgaven med masser af mod og energi..
Jeg vil løbende vise billeder og video af proces og tilblivelse, når jeg går i gang om en god uges tid… ??
(foto er den skitse jeg skal arbejde ud fra)

Casper Eliasen

 Artikel i PANORAMA

“FAVORITSTED: SKANSEPARKENS KØNNE KONTRAST

For den aarhusianske kunstmaler Casper Eliasen har Skanseparken fungeret som omdrejningspunkt siden, han var helt lille. I dag afspejles hans altsigende kærlighed til parken også i hans kunst, og særligt Skanseparkens kontrast til det hektiske byliv betager ham. Vi mødte Casper Eliasen der, hvor han hører allermest hjemme. I Skanseparken på Frederiksbjerg.”

Læs artiklen her

Historien om Casper Eliasen

Casper Eliasen er uddannet fra Aarhus Arkitektskole med møbler som speciale, og har altid haft behov for at udtrykke sig kreativt. Pensler og lærred har været en del af Caspers Eliasens liv så længe han kan huske.

Alligevel valgte han at uddanne sig som arkitekt, fordi det virkede mere fornuftigt, end at springe ud som kunstmaler på fuldtid. En tanke der hurtigt blev gjort til skamme.

Casper Eliasen udfoldede sine kreative evner på lærredet ved siden af arkitektstudiet, og det resulterede i hans første udstilling som 18-årig. Siden da har kunsten udviklet sig til at være mere end blot en fuldtidsbeskæftigelse.

Casper Eliasen

Malerierne bliver til

Når man træder ind i Casper Eliasens penthouse-lejlighed åbnes døren for et unikt univers af kreativitet, farver og former forbundet af stringente linjer. Den minimalistiske lejlighed med udsigt over Skanseparken og Aarhus havn, er minutiøst indrettet med skarpe linjer, hvide overflader og danske designklassikere.

Alt sammen i skarp kontrast til de farverige malerier, der pryder Casper Eliasens vægge. Og i den ene ende af stuen, midt mellem Y-stolene og de rene linjer, har Casper Eliasen sit atelier. Det er her han får lov at forsvinde ind i det farverige og kontrastfulde univers, hvor han leger med farver, former og følelser.

 

Kontraster er nøglen

Kontraster og modsatrettede elementer er nøgleord i Casper Eliasens malerier. Det er vekselvirkningen mellem den fede malerpensel og det fine penselstrøg, de arkitektoniske streger og de bløde former. Sammensætningen af de tunge, mørke farver og de poetiske pastelfarver. Arkitekturen er kommet ind i Casper Eliasens kunst på sin egen måde. Han bruger motiver som huse, bygninger og rå, industrielle konstruktioner kombineret med bløde former og lyse, feminine farver. Som en leg mellem to verdener. Mødet mellem den strukturelle arkitektur og bløde, varme følelser og farver.

“Jeg er meget optaget af kontraster. Det abstrakte versus det konkrete. Det er i mødet mellem kontraster, det spændende sker – i vekselvirkningerne mellem to verdener.”

 

 

image 7 Casper Eliasen
Casper Eliasen

Livets rejse

Casper Eliasens malerier tager i øjeblikket udgangpunkt i temaet Livets rejse. Du kan derfor spotte svævende elementer, pile, luftballoner, personer og linjer der opbygger verdener. Er de på vej væk, eller er de på vej mod noget? Formålet med Casper Eliasens kunst er, at fremgbringe følelser, sætte gang i tankerne og skabe glæde hos den, der betragter malerierne. Et gennemgående tema i Casper Eliasens malerier har altid været kontrasterne, som gør han kunst spændende og nutidig.

 

 

Se malerierne

Se hvilke malerier Casper Eliasen har til salg i øjeblikket. Her kan du se pris og størrelse på de forskellige malerier.

 

Vil du se malerierne i mit atelier?

Vil du gerne se malerierne i virkeligheden, der hvor de bliver til? Så kontakt mig, så arrangerer vi et tidspunkt, hvor du kan komme forbi studiet på Frederiksbjerg.

Presseomtale og anmeldelser

“Han har været med i et hav af udstillinger og i februar i år udstillede han for første gang i udlandet …” Læs mere på: https://stiften.dk/Portraet/Fyrre-aar-i-forrygende-form/artikel/200254